Vandaag moest MEC 2 aantreden tegen Longa 4. Longa is de koploper en heeft na wat we de eerste seizoenshelft gezien hebben het beste team. We wisten van te voren dat we als een team goed samen en georganiseerd zouden moeten spelen om een kans te maken. Op individuele kwaliteit zouden we ruim verliezen!
MEC 2 speelde vanaf het eerste moment zeer georganiseerd. Met veel duelkracht en strijd gaf MEC de eerst helft bijna geen kansen weg. Eénmaal moest Bonny Heinen optreden nadat een lange bal geschampt werd door de achterhoede van MEC en de spits van Longa alleen kon doorlopen. Bonny wist echter met een prachtige save MEC te behoeden van een achterstand.
De 2de helft was een vergelijkbare helft al begon Longa natuurlijk wel meer aan te dringen. Maar MEC wist goed op de been te blijven. Al was er hier en daar ook wat geluk nodig. Zo was direct na rust licht contact tussen een verdediger van MEC en een aanvaller van Longa waar misschien een penalty wel op zijn plek was geweest. Verder had Longa in deze fase ook nog een paar halve kansjes. MEC 2 kon er niet veel tegenover zetten. Vaak werden de aanvallen van MEC al in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt. Er was 1 grote kans voor MEC 2. Robert Ballast had een goede actie aan de linkerkant van het veld en legde de bal perfect terug voor Tim te Kronnie. Helaas nam Tim de bal verkeerd aan en kon hij niet tot schot komen. In de tegenaanval wist Longa gevaarlijk te worden; de aanvaller van Longa wist goed zijn man voorbij te gaan en de bal breed te leggen. Gelukkig kon Hein Smalbraak met een uiterste inspanning de bal nog naast zijn eigen goal schieten. De wedstrijd leek op een 0-0 af te streven! In de laatste minuut kreeg Longa nog een vrije bal. De grensrechter van MEC vlagde voor buitenspel maar werd genegeerd door de scheidsrechter. MEC maakte daardoor een overtreding. Zo kon Longa 20 meter van de goal een vrije bal over de grond binnen schieten. 0-1. Dit was ook zo beetje het einde van de wedstrijd.
Het was een gigantische zure nederlaag. Gezien de inspanning die MEC 2 vandaag verricht heeft was een 0-0 een zeer mooie beloning geweest. Helaas was dit niet het geval.    

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.