MEC 2 speelde vandaag wederom een derby. Dit maal was FC Winterswijk 4 bij MEC te gast. Eerder dit seizoen wist MEC 2 bij Winterswijk met 3-1 te winnen. Voor MEC 2 was vandaag een unieke kans om twee keer te winnen van FC Winterswijk 4. MEC 2 speelde een zeer eerste helft. MEC stond compact vooral de achterste en middelste linie en kon de aanval van FC Winterswijk vaak snel onschadelijk maken. Ook werd er bij tijd en wijlen zeer goed gecombineerd en kon MEC makkelijk in balbezit blijven. Het was ook volkomen terecht dat MEC 2 met 3-0 voorsprong de kleedkamer in ging bij rust. De 1-0 kwam voort uit een matig verwerkte bal van FC Winterswijk, Jelmer de Vries pikte de bal op en legde de bal breed op Dennis Maas (1-0). De 2-0 was een vrije bal van Roel Blekkink en de 3-0 kwam via een kopbal van Mitch Oonk, die in 1e instantie werd gekeerd en waar Dennis de bal binnen prikte. Mec had in deze helft nog wel verder uit kunnen lopen als ze wat zorgvuldiger met de mogelijkheden was omgegaan.
De goede lijn van de eerste helft werd in de tweede helft niet helemaal doorgezet. Dit kwam mede doordat FC Winterswijk een nieuwe rechtsbuiten inbracht. MEC 2 is in de tweede helft niet meer in gevaar gekomen. Ze konden zelfs de score nog uitbreiden naar een hard afstandsschot van Gillian Meerdink. Richting het einde van de wedstrijd wist FC Winterswijk nog te scoren naar goed voorzetten van de rechtsbuiten op de spits. 4-1.
Door de zege op FC Winterswijk wist MEC de kampioen van de Winterswijkse derby te worden. Op voorhand werden FC Trias en FC Winterswijk hoger ingeschat dan MEC. Toch wist MEC in de 4 onderlinge duels 10 punten te pakken. Een prestatie van formaat!

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.