Na precies een half jaar hierbij weer een wedstrijd verslag van Mec 3. Door enkele blessures, website in winterstop offline en foute inloggegevens is er dus een tijdje geen verslag meer geweest maar dat hoop ik door een samenvatting van het afgelopen half jaar weer enigszins goed te maken. Gebleven waren op 10 november met een gelijkspel in Bredevoort. Op dat moment hadden we 8 wedstrijden gespeeld en nog maar 2 punten. Nooit waren we echt slechter en meestal verloren we nogal knullig maar het begon bij sommigen toch al aardig op de moraal te werken. En eerlijk is eerlijk, geluk moet je afdwingen en daarvoor waren dan blijkbaar telkens net niet goed genoeg.

Na Bredevoort moesten we tegen Varsseveld en dat mag het dieptepunt van het seizoen genoemd worden, want tegen deze andere laagvlieger uit onze competitie deden we het thuis zeer slecht en verloren we dikverdiend met 1-4. Dit was de spreekwoordelijke druppel en dat was te merken aan de sfeer in de kleedkamer direct na de wedstrijd. Besloten werd om met een andere aanvoerder iets anders te gaan voetballen en er toch ook vooral met zijn allen nog het beste van te maken. Dat is gelukt, uit de resterende 13 wedstrijden werden maar liefst 25 punten gehaald, hieronder een kort overzicht.

29 november: Ajax B 3 uit, 3-1 gewonnen. Na de zeperd tegen Varsseveld een onverwachte eerste overwinning en opsteker tegen het sterke Ajax B (op dat moment stonden ze op de 4e plek).

6 december: Longa 6 uit, 0-5 verloren. Terechte kansloze nederlaag tegen een ploeg die met KSH ook duidelijk het sterkst was in deze competitie.

13 Maart: Trias 5 thuis, 5-1 gewonnen. Zeer goeie overwinning, Trias kwam er niet aan te pas.

20 Maart: Meddo 2 uit, 0-0 gelijkspel. Geen beste pot maar in ieder geval niet verloren

26 Maart: SDOUC 4 thuis, 2-1 gewonnen. Zwaar bevochten maar terechte overwinning tegen tot op dat moment nog een kampioens kanidaat.

28 Maart: Marienveld 2 thuis, 7-1 gewonnen. De bezoekers hadden paaspop nog in de benen en werden door ons volledig overlopen. De uitslag had zelfs nog veel ruimer uit kunnen vallen.

3 April: Bredevoort 2 thuis, 5-0 gewonnen. Geflatteerde uitslag welke moeilijk tot stand kwam maar wederom winst. Dieptepunt zware enkelblessure voor Hans.

10 April: Marienveld 2 uit, 0-2 verloren. Gastheren wilden zich duidelijk revancheren van de ruime nederlaag enkele weken eerder. In een gelijkopgaande wedstrijd verloren we uiteindelijk in de laatste 5 minuten

17 April: Ajax B 3 thuis, 2-1 gewonnen. Wederom 3 punten tegen Ajax, de enigste ploeg in deze competitie waar we dus 2x van gewonnen hebben.

24 April: KSH 2 uit, 7-1 verloren. Net na rust kwamen we nog wel op 2-1 maar uiteindelijk won KSH verdiend.

28 April: Halle 2 thuis, 2-4 verloren. Na een 2-1 voorsprong ging deze wedstrijd uiteindelijk toch helaas verloren.

1 Mei: Varsseveld 6 uit, 2-0 gewonnen. Geen beste pot, wel terecht gewonnen. Eerste helft gelijkopgaande, tweede helft waren we ondanks een man minder (Veldverwijzing Ken vanwege praten) sterker en scoorden we 2x.

8 Mei: Laatste thuiswedstrijd tegen de nummer drie HSC 21 5. Eerste helft waren we sterker en kwamen we terecht op een 2-0 voorsprong. Tweede helft was HSC beter en scoorden hun terecht 2-2. De wedstrijd leek in hun voordeel te worden beslist maar met enig geluk en een doelpunt 10 minuten voortijd wonnen we uiteindelijk toch met 3-2. 

Na een moeizaam begin is het vanaf wedstrijd 10 toch een erg leuk seizoen geworden. Top dat Bonnie die eigenlijk alleen nog maar wilde voetballen toch besloot om tijdens de blessure van Tom de handschoenen weer tijdelijk aan te trekken. Was in die fase belangrijk om een keeper met ervaring te hebben i.p.v. een veldspeler of telkens wisselende keeper. Erg fijn was ook de hulp van spelers vanuit andere elftallen en dan vooral die vanuit de B jeugd. Jongens als Mark en Bas hebben ons prima geholpen op momenten dat de bezetting erg krap was. Uiteindelijk zijn we met 27 punten geëindigd op een keurige 7e plek. Een positie waar we aan het begin van het seizoen zeker voor hadden getekend.


Dit betekend ook dat Mec 3 volgend seizoen weer in de 5 klasse zal gaan voetballen. Met welke spelers is uiteraard nog niet bekend maar zeker is wel dat alleen Erwin bij Mec 3 stopt en er vanaf het tweede nog 2 of 3 bijkomen. Ook vlagger Geert stopt, deze heeft het afgelopen seizoenen uitstekend gedaan en is ook nagenoeg alle wedstrijden aanwezig geweest. Zowel tijdens als na de wedstrijd konden we altijd op hem vertrouwen, Geert bedankt.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.