MEC 4 begon vorige week de tweede seizoenshelft met een 5-1 nederlaag (goal van Donny) bij GWVV, waarvan de laatste wedstrijd voor de winterstop nog met 4-2 werd gewonnen. Deze week stond de thuiswedstrijd tegen Westendorp op het programma, waarvan de vorige keer met 5-0 werd verloren.

Vanwege de enorme hoeveelheid regen werden vrijwel alle wedstrijden in de competitie afgelast. Menigeen ging er dan ook vanuit dat de wedstrijd tegen Westendorp niet door zou gaan. Het duurde echter tot zondagochtend voordat er via diverse media werd verspreid dat de wedstrijd inderdaad afgelast was. De heren van het 4e kropen weer terug in bed toen niet veel later berichten doorkwamen dat de wedstrijd toch door zou gaan. Met spoed werd er vervolgens richting Den Tappen gegaan, waar wonderbaarlijk genoeg iedereen op tijd was.

Het hoofdveld lag er, naar omstandigheden, prima bij. In de eerste helft was er voor beide doelen nauwelijks gevaar. Westendorp leek was sterker, maar uitgespeelde kansen wist het niet te creëren. MEC ontbrak het eveneens aan stootkracht voorin, wat leidde tot een 0-0 ruststand.  In de tweede helft begon MEC een stuk sterker en zette het Westendorp in de eerste 20 minuten vast op eigen helft. Dit leidde tot de 1-0 van Bas U., een dubieus vanwege buitenspel afgekeurde goal en circa 3 uitgespeelde 100% kansen. In het restant van de tweede helft ging het gelijk op en wist ook Westendorp enkele kansen te creëren. Tot de 85e minuut leek er echter weinig aan de hand voor MEC. Tot er een vrije trap kwam op de hoek van het 16 meter gebied, die feilloos werd binnengeschoten, 1-1. MEC zette aan voor een slotoffensief en in een heuse scrimmage leek viel de bal nog een keer op de lat en kopte Frank bij de tweede paal tegen een hand van één van de Westendorp spelers. In plaats van een late penalty bleek de scheidsrechter het een uitermate geschikt moment te vinden om de wedstrijd af te fluiten, 1-1.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.