Zoals gebruikelijk, i.v.m. het feest in Miste, begon MEC 4 pas afgelopen zondag aan de competitie. Waar de selectie vorig seizoen in sommige gevallen uit slechts 10,5 speler bestond staan er dit seizoen 21 spelers op de lijst. Coach Hans kan dus naar hartenlust rouleren en voor iedere wedstrijd de meest geschikte spelers selecteren. Zo kan hij bijvoorbeeld kiezen tussen een grote, sterke, doelgerichte, kopsterke en technische spits, een snelle, creatieve, extreem technische spits of een luie, op ballen wachtend Roy Makaay achtige aanvalsleider.

Het seizoen voor MEC begon met een uitwedstrijd in Bredevoort. De eerste ambitie van coach Hans, met z'n allen op de fiets richting Bredevoort, kon hij al snel bijstellen toen slechts 2 spelers met de fiets in Miste verschenen. In ieder geval genoeg auto's dus om met z'n allen bij Sportpark ’t Broock te komen. Hoewel er auto's voldoende richting Bredevoort vertrokken bleek er uiteindelijk toch e.e.a. in Miste te zijn blijven liggen. Bij het uitdelen van de nieuwe trainingspakken waren er slechts 12 ipv 21.

Bredevoort 3 was vorig seizoen qua prestaties vergelijkbaar met MEC 4. Echter bleken er ook bij Bredevoort behoorlijk wat wijzigingen in de selectie. Diverse spelers van MEC en Bredevoort troffen elkaar al op zaterdagavond in Aalten, waar de spelers van Bredevoort de MEC helden al snel bang wisten te maken met berichten over zelfs een buitenlandse transfer die Bredevoort 3 afgelopen zomer had gecontracteerd.

Over de wedstrijd kunnen we verder vrij kort zijn. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Bij vlagen werd er redelijk gecombineerd, op andere momenten was het van beide kanten erg slordig. Bij MEC ontbrak het aan een scorende spits, terwijl het voor Bredevoort bij de 2e kans direct raak was. Een penalty voor de thuisploeg, op slag van rust, werd vervolgens slecht ingeschoten en goed gepakt door nieuwe doelman Tom. De tweede helft kende een vergelijkbaar beeld. MEC begon wat sterker, maar na de 2-0 zakte het in en was de wedstrijd gespeeld. Vervolgens kwam er van voetbal weinig meer terecht. Bodychecks, afstandsschoten die huizen hoog over gingen, en een acrobatische omhaal zorgden ervoor dat er wel rugby, turnen en handbal te zien was. Een speler van Bredevoort maakte het zelfs zo bont door een hoge bal, waarvan hij dacht dat deze uit zou gaan, een meter of 3 aan de binnenkant van de zijlijn te vangen. Toen hij vervolgens op zoek ging naar de korf om hem in te gooien besloot de scheidsrechter toch af te fluiten voor hands.

Ieder jaar gaat MEC 4 vol voor het kampioenschap, en ook dit jaar krijgen die ambities meteen bij de eerste wedstrijd een flinke deuk. Vios Beltrum lijkt echter wel onder de indruk en heeft besloten de wedstrijd van volgende week alvast af te lassen. Om toch wedstrijdritme op te doen speelt MEC 4 volgende week tegen MEC 3.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.