Het heeft even geduurd, maar het is MEC 4 dan toch gelukt de eerste punten van het seizoen te behalen. Doelpunten welteverstaan. In de uitwedstrijd bij Gendringen werd het 4-2.

Omdat in en tegen Gendringen de verste uitwedstrijd op het programma stond, werd besloten de bus van Vivaldi te regelen. Met een afgeladen bus vol spelers, technische staf, supporters, kinderen en sponsoren werd richting Gendringen vertrokken. De accommodatie van Gendringen bleek echter niet berekend op de komst van een bus. Even leek de wedstrijd te moeten worden uitgesteld omdat er geen parkeerplaats gevonden kon worden. Toen een parkeerplaats gevonden was ontstond al snel het volgende probleem. Aangezien alle teams van Gendringen deze ochtend thuis speelden was er een tekort aan kleedkamers. MEC 4 diende een kleedkamer te delen met een ander team. Dit bleek nogal een belediging en kleinering voor enkele prinsesjes van MEC 4.

Uiteindelijk kon, onder het toeziend oog van de achterban, worden begonnen aan de zware uitwedstrijd. Gendringen staat 4e in de competitie, het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. In de eerste 25 minuten kon MEC goed mee in het spel van de thuisploeg. Zo waren er zelfs enkele levensgrote kansen om op voorsprong te komen. Na een klein half uurtje sloeg het noodlot echter als vanouds toe. Een schot op doel werd geblokt door Bas K, de bal veranderde echter zo van richting dat doelman Tom kansloos was. In nog geen 10 minuten werd het vervolgens 4-0, waarvan er eentje afgekeurd had moeten worden vanwege hands. Toen vervolgens doelman Tom zich geblesseerd moest laten vervangen leek de wedstrijd gespeeld. Niets bleek minder waar. Op slag van rust was het Randy die de ban brak voor MEC 4. Uit een hoekschop kon hij de bal vrij intikken. Randy deed hiermee direct een gooi naar de topscorerstitel.

In de tweede helft werd Gendringen steeds slordiger en MEC steeds feller. Er werden meer duels gewonnen en rustiger gevoetbald. Halverwege de tweede helft slingerde Luc een voorzet het 16-meter gebied in. Uiteindelijk belandde de bal op een hand, hands en dus een penalty. Opnieuw Randy wist van dit buitenkansje te profiteren, 4-2. De aanwezigheid van z'n vader deed Randy duidelijk goed, met deze 2e goal is hij al nauwelijks meer te achterhalen op de topscorerslijst.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.