MEC 4 begon vorige week zondag prima aan de eerste wedstrijd van 2017. Aan niets was te merken dat de gasten uit Beltrum een behoorlijk stuk hoger op de ranglijst staan. Veel grote kansen leverde dit niet direct op, echter zorgde het kort dekken en fel druk zetten wel enkele keren voor dreiging. Proefspeler Wim Ongena bleek al snel bij het niveau van het 4e te kunnen aanhaken.

Na zo'n 20 minuten was het Jordie die MEC op een verdiende voorsprong zette. Hij tikte een hoekschop bij de eerste paal binnen. Na deze openingsgoal bleef MEC de betere partij, echter viel na een half uur uit het niets de gelijkmaker. Stom balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft. MEC was vervolgens duidelijk de kluts kwijt en nog voor rust viel ook de 1-2.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op, zonder grote kansen voor beide doelen. Uiteindelijk had Vios een penalty nodig om het volgende doelpunt te kunnen maken, de wedstrijd leek beslist. Niets bleek echter minder waar.  Halverwege de 2e helft wist rechtsbuiten Luc een te korte pas van de laatste man van Vios te onderscheppen en had hij een vrije doortocht naar het doel. Nick wist vervolgens de boel af te leiden door slim een heel stuk buitenspel te lopen. Luc ging alleen op de doelman af en wist met een briljante lichaamsschijnbeweging de doelman op het verkeerde been te zetten, waarna hij de bal simpel in het lege doel kon schuiven. De spanning was hiermee terug in de wedstrijd en er volgde een slotoffensief van MEC. Dit leverde enkele scrimmages voor het doel op, gescoord werd er echter niet. Aan de overkant wist Vios bij een counter nog wel voor de 2-4 te zorgen.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.