Na het halve abraham feest van Rob vorige week, wat al behoorlijk uit de hand liep en waarbij ruiten sneuvelden en diverse glazen het einde van de avond niet haalden, stond er deze zaterdag een 'winterstopactiviteit' op het programma.
De organisatie had op internet een oproep gezien voor een après-ski avond bij de Domme Aanleg en daarbij sprak met name het onbeperkt drinken en het buffet erg aan. Dat er ook een 'activiteit' zou plaatsvinden en wat voor activiteit dit zou zijn, daar had men geen idee van.
Na een flinke fietstocht bleek MEC 4 de strijd aan te moeten gaan tegen een 40-tal senioren, op het gebied van ondermeer kennis over Duitse muziek, het inpakken van mensen in toiletpapier en het praten met een orthodontistenwerktuig in de mond. Al snel bleek MEC niet alleen qua voetbal één van de mindere te zijn... Uiteindelijk liep ook deze avond compleet uit de hand, maar 'what happens in Barlo stays in Barlo'.

De volgende ochtend was wonderbaarlijk genoeg iedereen op tijd. Her en der waren wel de schaafwonden en gapende vleeswonden te zien en ook alle fietsen hadden niet compleet ongeschonden de avond overleefd. Op routes van huis naar Den Tappen werd her en der nog een maaginhoud achtergelaten. Maar iedereen was er en vol enthousiasme werd richting Voor-Beltrum vertrokken voor de uitwedstrijd tegen Vios Beltrum 8, in de volksmond beter bekend als DVV. Aangezien MEC hier 2 weken geleden ook al tegen speelde voelde deze wedstrijd als de return van een (Europees) bekeravontuur.

Op een werkelijk perfect strakke en egale 'grasmat' moest MEC de eerste minuten duidelijk nog even wakker worden. In de loop van de eerste helft werd MEC eigenlijk steeds sterker, wat enkele kleine kansjes en met name diverse schoten van afstand opleverde. Vanwege ondermeer goed keeperswerk van Tom werd er ook door DVV niet gescoord, waardoor de heren met 0-0 de gloednieuwe kleedkamers opzochten.
In de tweede helft gebeurde waarvan je had verwacht dat dit aan het begin van de eerste helft al zou gebeuren. MEC gaf de wedstrijd in een minuut of 5 compleet weg. Na de 2-0 werd er besloten 1 op 1 te gaan spelen, dit resulteerde al snel in de 3-0. Vervolgens werd MEC beter, werden flinke kansen gemist, en kreeg het houtwerk van het doel van de thuisclub het zwaar te verduren. Een gigantische afstandsknal van Wander spatte uiteen op de lat, niet veel later stuiterde een schot van Bas via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Na afloop van de wedstrijd werd deze, en met name de avond ervoor, nog flink nabesproken in café Halfweg.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.