Gedurende de gehele eerste seizoenshelft vroeg coach Hans zich af wat hij moest doen om zijn spelers te motiveren en punten te laten pakken. Vanalles had hij al geprobeerd, van het beloven van een kratje bier bij een overwinning tot het wegnemen van de druk door aan te geven genoegen te nemen met een punt in plaats van de volle 3 punten. Niets bleek te helpen. Tot zondag 5 maart, de dag waarop de inhaalwedstrijd van 4 december op het programma stond. Aangezien Sint Hans toen een gedicht had voorbereid, besloot hij deze na even twijfelen toch ook maar op 5 maart ten gehore te brengen. Op dat moment bleek dat de mannen van MEC 4 met name geraakt worden door emotionele woorden. Her en der werden tranen weggepinkt en er werd muisstil, ademloos en met open mond geluisterd. Toen aan het einde van het gedicht ook nog een krat bier werd beloofd bij een overwinning barstte de bomvolle kleedkamer uit z'n voegen door de hoeveelheid aanwezige motivatie.

De wedstrijd begon net zoals de meeste wedstrijden dit seizoen. De tegenstander, in dit geval KSV, voetbalde makkelijker en MEC probeerde op inzet mee te komen. Op een bal op de paal van KSV na leverde dit een evenwichtige eerste helft op met nauwelijks echte kansen voor beide doelen. In de tweede helft voetbalde MEC 4 wat makkelijker en was men rustiger aan de bal. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd op en neer golfde. Halverwege de tweede helft kwam MEC op een verdiende voorsprong. Wout rondde een onderschepte bal van Thomas als een echte spits uiterst koel af, 1-0. Een voorsprong, dat was dit seizoen nog maar enkele keren eerder gebeurd. Veel spelers zeggen ook altijd 'ik sta liever met 1-0 achter dan met 1-0 voor, dan kun je in ieder geval vrijuit en zonder druk voetballen'.

In het vervolg van de tweede helft kreeg MEC, via ondermeer Randy en Jordie, grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde echter niet en KSV ging steeds meer opzoek naar de gelijkmaker. Dit leverde nog enkele gevaarlijke moment voor het doel van de prima keepende Tom op. Gescoord werd er echter niet meer en zo gebeurde het onmogelijke, 3 punten en 24 flesjes bier van Sint Hans.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.