Allereerst geweldig nieuws uit ons team, onze trouwe verslaggever Luc Oonk, is vorige week dinsdagnacht vader geworden van een dochter! Luiers verschonen, flessen aandragen en daartussen ook nog proberen een oogje dicht te doen, zorgden ervoor dat Luc niet in staat was afgelopen zondag aan de aftrap te staan van de wedstrijd tegen Zieuwent 5. Een wedstrijd die vervroegd was, omdat het derde elftal vrij was. Iets waar we na een avondje Boh Foi Toch wel even aan moesten wennen. Waarschijnlijk hadden de meeste jongens minder geslapen dan onze kersverse vader. Verder moesten de meeste jongens ook in het begin van de wedstrijd wennen aan het veld, want we speelden op het trainingsveld en daar zijn de meeste van ons toch niet erg bekend mee.
In de eerste helft werd al snel duidelijk dat in deze wedstrijd voor MEC de nadruk zou gaan liggen op de defensie. Zieuwent was de bovenliggende partij en wist goedlopende aanvallen om te zetten in kansen. Doordat MEC met veel mensen achter de bal bleef spelen, kon voorkomen worden dat Zieuwent zou scoren. Na iets meer dan een half uur kwam de thuisploeg echter op voorsprong door het eerst doelpunt van spits Jeffrey de Roos dit seizoen. Het spelbeeld bleef daarna hetzelfde, maar dichterbij dan een bal op de paal kwam Zieuwent niet.
De tweede helft bleef MEC verdedigend spelen, maar nu kon het middels de snelheid van gastspelers Frank Leemkuil en Donny Wiggers sneller de bal op de counter gooien. Na ongeveer een uur kon Jelmer Fonhof hiermee de stand op 2-0 zetten. Vanaf dat moment gold voor MEC de ‘vrouwe-en-kinderen-eerst-tactiek’, iets waar Luc waarschijnlijk wel voor te porren zou zijn. Wander Tijdeman liet echter ook zien dat hij nog niet zo lang geleden vader was geworden en gooide zich als een echte papa voor werkelijk elk schot dat Zieuwent loste. Ook beschikten we in deze fase van de wedstrijd over een geweldig keepende Tom Blekkink, die als Wander er nog niet voor was gesprongen werkelijk elke bal uit de kruising vloog. Deze wereldreiziger zullen we de aankomende wedstrijd gaan missen, als hij New York op vakantie gaat.
Na het laatste fluitsignaal werden alle emoties van de wedstrijd heerlijk weggedronken in de kleedkamer. Ineens waren het weer een stel jongens zo blij als kleine kinderen, met een verdiend koud biertje onder de douche nagenietend van de tweede overwinning van dit seizoen. Volgende week spelen we op maandag, omdat het dan Pasen is. Voor de wedstrijd zijn we uitgenodigd bij coach Hans Wikkerink om tijdens de voorbereiding op die wedstrijd gezamenlijk een eitje te eten. Ook de weddenschap met de moeder van Jeffrey, onze normaal gesproken trouwe supporter, hebben we na zondag binnengehaald. Daarom zijn we binnenkort bij mooi weer uitgenodigd bij haar in de tuin om te gaan genieten van nog eens een lekker gerstenatje.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.