Na twee wedstrijden waarin maarliefst 4 punten werden gehaald was MEC 4 dit paasweekend gastheer voor AD 5. Gezien de uitslag van de uitwedstrijd in Aalten vooraf gezien geen 'eitje'.

Het team was ook deze week weer zeer blij met zijn coach. Waar bij andere clubs coaches worden ontslagen vanwege uitspraken over het drinkgedrag en de brakke zondagen van hun team, wordt er bij MEC 4 door de coach dergelijk gedrag juist gestimuleerd. Deze keer zorgde hij ervoor dat zijn team de avond ervoor een half uur langer bier kon drinken bij het paasvuur en op de wedstrijddag een half uur later kon opstaan. Er hoefde namelijk niet thuis ontbeten te worden, coach Hans had eieren, broodjes, eieren, koffie en met name eieren geregeld. Nadat er op deze vroege morgen met 15 man welgeteld 93 eieren naar binnen waren gewerkt was het dringen bij het toilet. Met name aanvoerder Thomas, die maar geen genoeg leek te krijgen van de zachtgekookte eitjes, had haast om als eerste het toilet te bereiken en daar 'zijn ei kwijt te kunnen'. Toen tijdens zijn boodschap bleek dat het toiletpapier op was koos hij 'eieren voor zijn geld' en zat er voor hem niets anders op dan even in besmeurde toestand in de naastgelegen kleedkamer een rolletje op te halen.

De doelstelling van coach Hans om met de zogenaamde paasstand (0-0) de rust te bereiken mislukte al snel. Het was Niels die er al vroeg in de wedstrijd als de kippen bij was en met een droge knal MEC op een voorsprong wist te zetten. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, al voetbalde AD wat makkelijker dan de thuisploeg. Na ongeveer een half uur had de rechtsback van AD een vrije doorgang en hij schoot de bal vanaf een meter of 35 onhoudbaar over doelman Wander. Deze 1-1 was tevens de ruststand.

Na rust leek MEC de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken en was het de eerste 15 minuten de betere. Uit het niets viel echter de 1-2 voor AD en toen gebeurde wat dit seizoen vaker gebeurt, AD liep in korte tijd uit naar 1-4 en MEC wist de punten dus weer voor een appel en een ei weg te geven. Arjen deed met een knappe kopbal uit een vrije trap van Niels nog iets terug. Nog één keer probeerde MEC de wedstrijd te kantelen, maar al snel viel ook de 2-5 en was de wedstrijd gespeeld.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.