Na de wat geflatteerde nederlaag op paasmaandag tegen de buren uit Aalten stond deze zondag een thuiswedstrijd tegen de 'noast noabers' uit Bredevoort op het programma. Een paasontbijt voorafgaand aan de wedstrijd was voor velen deze zondag wel welkom geweest, helaas waren de eieren vorige week toch echt op gegaan. Deze week stond echter in het teken van 'overgebleven' kratten bier. Wander had twee kratten bier overgehouden na het kraamschudden van de vrijdag ervoor en Randy bleek bij terugkomst uit New York nog een voorraad bier koud te hebben staan waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstreken was. Na de housewarming van Jordie konden de meesten op zondagochtend echter geen bier meer zien en dus werd besloten om de kratten in ieder geval tot de rust onaangebroken te laten.

De gasten uit Bredevoort bleken duidelijk hun huiswerk te hebben gedaan. Ze leken onder de indruk van de prestaties van MEC 4 van de afgelopen weken, want het gebruikelijke team van Bredevoort 3 was versterkt met enkele onbekende gezichten. Voor het eerst dit seizoen werd er door MEC 4 op het hoofdveld gespeeld. Een veld dat bij menig team, vanwege de bijbehorende druk en de daarop volgende zenuwen, de laatste weken liever wordt vermeden. Op zondag kampen veel spelers van MEC 4 doorgaans met klachten of pijntjes, iets waar ze echter nooit last van hebben is druk. Althans, niet als het gaat om wedstrijdspanning.

Met een zeer uitgebreide selectie had coach Hans deze zondag veel keuzes te maken. Gelukkig zijn er dan nog altijd de kleine pijntjes en ongemakken die ervoor zorgen dat menig speler genoegen neemt met een helftje, een invalbeurt van exact 7 minuten of gewoon met 90 minuten lang toeschouwer zijn.

Waar de wedstrijden van het 4e geregeld niet om aan te zien zijn werd deze week de stijgende lijn van de afgelopen weken doorgetrokken. Voor een wedstrijd tegen Bredevoort hoeft niemand gemotiveerd te worden, de scherpte spatte er bij de spelers vanaf. Binnen enkele minuten hadden diverse spelers uit de boekenstad al kennis gemaakt met de vlijmscherpe tackles van Jelle en het massief betonnen lichaam van Bas. Tussendoor liet MEC 4 het balletje simpel rond gaan en werd Bredevoort van het kastje naar de muur getikt. Eén van de ongeschreven voetbalregels is dan dat men het op een gegeven moment niet meer kan belopen en die regelen bleek ook deze keer op te gaan. De doelman van Bredevoort was blij dat hij nieuwe keepershandschoenen had aangetrokken, in een tweedehands setje waren na al deze reddingen ongetwijfeld gaten gevallen. Uiteindelijk zochten de beide teams de kleedkamers op met een 0-0 ruststand. Anders dan deze tussenstand doet vermoeden was het publiek deze eerste helft de grote winnaar.

In de rust werden de laatste puntjes op de i gezet, als MEC 4 zo zou blijven spelen dan zouden de goals vanzelf gaan vallen. Met twee verse spelers ging de thuisploeg verder waar het was gebleven. Bij vlagen leek het alsof er een grote rondo gaande was waarbij de spelers met blauwe shirts in het midden stonden. Na een minuut of 65 viel uiteindelijk het lang verwachtte doelpunt. Jeffrey leverde een panklare voorzet af op de mee opgekomen Wander, en deze kopte op een technisch zeer knappe wijze de bal in het net. In het vervolg van de wedstrijd verzuimde MEC om het duel definitief te beslissen, diverse kansen werden om zeep geholpen. Echt in de problemen kwam de thuisploeg echter niet, zelfs niet toen doelman Tom met een gele kaart van het veld werd gestuurd. Uiteindelijk leverde deze 1-0 de gewenste 3 punten op en de rode lantaarn werd hierbij meegegeven aan de gasten uit Bredevoort.

Na afloop werden Wander en Randy in de kleedkamer vakkundig van de 'overgebleven' kratten bier afgeholpen. Het was coach Hans die vervolgens al snel richting bestuurskamer vertrok. Geruchten gaan dat hij na de prestaties van de afgelopen weken graag met het bestuur van gedachten wisselt over zijn contract.

Tot slot, vanwege de lengte van het wedstrijdverslag zijn 17 opgelegde kansen en 8 mooie afstandsschoten van Bredevoort buiten beschouwing gelaten.

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.