M.E.C. was intussen uitgegroeid tot een behoorlijke vereniging. Nog steeds moesten alle wedstrijden op één veld afgehandeld worden. Met de volledige medewerking van Johan de Roos die grond beschikbaar stelde kon een 2e veld gerealiseerd worden, juist in het jaar dat het 25-jarig jubileum werd gevierd. Op 15 mei 1970 werd dus dat 25-jarig bestaan gevierd en als ceremoniemeester trad Herman Beestman, één van de oprichters, op.
In mei 1971 zou M.E.C.'s eerste elftal na een verblijf van 7 jaren degraderen uit de K.N.V.B. De verjonging had zijn tol geeisd en nadat al een paar seizoen nog net voldoende punten werden verzameld, kon degradatie niet meer vermeden worden. Wel was M.E.C. succesvol in de zaalvoetbal competitie die georganiseerd werd voor standaardelftallen van de Winterswijkse clubs. Februari 1972 werd M.E.C. Winterswijks kampioen en er moest later gestreden worden om de Oost-Gelderse titel in Groenlo. Deze strijd werd ook gewonnen en een week later moest M.E.C. naar Druten voor de titel van District Oost. Men behaalde hier op een sterk bezet toernooi een eervolle 3e plaats.Gerhard Pleiter speelde 500 wedstrijden onafgebroken in M.E.C. 1. Op 29 oktober 1972 werd hij door de toenmalige voorzitter Johan de Roos hiervoor gehuldigd.De jaren voor M.E.C. in de 1e klasse werden er niet beter op en men had zelfs moeite om zich te handhaven. In 1976 moest een beslissingswedstrijd tegen S.V.G.G. op het veld van Ajax Breedenbroek een degradant aanwijzen. Door 2 doelpunten van Gerrit Vervelde won M.E.C. deze wedstrijd en bleef M.E.C. eerste klasser. Het volgend seizoen zou een enorme kater opleveren. Na een aanvankelijke prima start werden in de 2e helft van de competitie bijna alle wedstrijden verloren en degradatie volgde. Zo was M.E.C. na 18 jaar voetbal weer op het beginpunt beland namelijk 2e klasse G.V.B.
Het jaar 1978 zou in het teken staan van de opening van de nieuwe kleedkamers. Door eigen leden werd de bouw gerealiseerd van 3 kleedlokalen en een bergruimte.Op 17 juni 1978 vond de opening van de nieuwe kleedkamers van M.E.C. plaats. Deze opening werd verricht door wethouder Knoop.


Ook de oud-papier en oud-ijzer acties dateren van de jaren zeventig en zijn tot op heden onontbeerlijk als financieel ruggesteuntje voor de kas.


Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.