7101PA
WINTERSWIJK
tel. 0543-515162

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Om dat de gasten uit Beltrum in het geel spelen, hadden wij het reservertenue aan. Voor een aantal spelers was dit een trip down memory lane, aangezien we in het wit met zwart speelden. Een aantal oud Kottenaren had de tranen in de ogen staan bij het omkleden. De extra energie die hiervan verwacht werd bleef echter uit.
Vios begon beter aan de wedstrijd, wat na 10 minuten leidde tot de 0-1. Maarten wilde de bal terugspelen naar de keeper Addy, maar had de spits van Beltrum over het hoofd gezien. Deze wist de bal rustig langs onze doelman te spelen en we stonden al met 0-1 achter. Toch gingen we niet bij de pakker neer zitten en kwamen toch ook tot aanvallen. Bij een vrije trap op de rand van het strafschop gebied maakt Maarten zijn eerdere misser bijna goed, maar de bal ging op de paal. Niet veel later kwamen we toch op 1-1. Na een solo van gastspeler Emiel Dibbets belandde bal bij Jeroen die ijzig koel bleef en de bal binnenschoot. Daarna hadden we een optisch overwicht, maar Beltrum counterde er vrolijk op los. Dit leidde tot twee doelpunten vlak achter elkaar, waardoor we ineens met 1-3 achter stonden. Beltrum kwam op 1-4 doordat Willy een voorzet niet goed verwerkte en panklaar voor de voeten van de spits legde. Ik vermoed dat Willy in de emotie van het Kotten tenue zat en niet helemaal bij de les was.
Op slag van rust kwamen we nog op 2-4 door een mooie kopbal van Edwin A. uit een hoekschop van Wim.
Na de rust waren wij meer aan de bal. Maar bij voetbal draait het niet om het balbezit, maar om de doelpunten. Dat hadden de gasten beter in de smiezen. En dus werd het uit een counter 2-5. Niet veel later leken we toch nog weer terug te komen in de wedstrijd. Joost leverde een prima voorzet af op Remon die in zijn allerlaatste wedstrijd voor MEC(/Trias) nog een keer scoorde. Maar zoals de gehele wedstrijd kwam Beltrum in een counter toch weer op 3-6. Om te voorkomen dat het nog 3-7 werd, trok Maarten nog een keer aan de noodrem, waarna hij met geel naar de kant kon.
Vlak voor tijd kreeg Remon nog een publiekswissel en onder luid applaus ging hij naar de kant. Remon bedankt voor de vele mooie en minder mooie doelpunten die je voor ons hebt gemaakt. Stiekem blijven we hopen dat we volgend jaar toch nog een beroep op je kunnen doen