7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

De winterstop is voorbij en dus mochten we weer de weide in. Vandaag kwam de combinatie Klein Dochteren/SVBV op bezoek in Miste. Beide ploegen staan dicht bij elkaar in de middenmoot van deze jaargang.
Dat bleek tijdens de hele wedstrijd ook wel, soms waren wij beter, soms de gasten. Het verschil werd in de eerste 25 minuten gemaakt door Gerben van Eerden. Vandaag mocht hij in de spits beginnen met als doel dat hij de bal zou vast houden en vervolgens de aansluitende middenvelders in het spel kon betrekken. In de eerste 25 minuten kregen de middenvelders daar de kans niet voor. Gerben deed het zelf wel. hij opende de score na 12 minuten met een prachtige lob over de keeper. In de 10 minuten daarna lukte bij hem alles en scoorde hij nog twee keer. Één keer met een mooi geplaatst schot van een meter of 20 in de rechterbovenhoek en daarna nog een eenvoudige intikker na een voorzet van Remon. Daarmee was zijn kruid verschoten en zagen we hem eigenlijk niet veel meer terug.
Maar een comfortabele 3-0 voorsprong bij rust zorgde misschien wel voor wat gemakzucht in het begin van de tweede helft. Wij en onze gasten hadden wat spelers gewisseld, waardoor ze in staat waren om wat meer druk te zetten. Bij ons was onder meer rechstback Ronnie Dorsthorst gewisseld. Ronnie speelde een foutloze eerste helft en even ontstond langs de kant de illusie dat door deze wissel MEC/Trias even van slag was.
Direct na rust scoorden de gasten uit een vrije trap en leken ze terug te komen in de wedstrijd, maar gelukkig kwam Klein Dochteren/SVBV niet verder dan dit ene doelpunt. In de 85e minuut gooide Erwin Sloetjes de wedstrijd in het slot met een mooie solo naar de 4-1